Zakelijk vloggen

11 (1) (1)

Wat is zakelijk vloggen?

Zakelijk vloggen is een populaire vorm van contentmarketing waarbij bedrijven video's maken om hun merk en producten te promoten. Een zakelijke vlog is vergelijkbaar met een persoonlijke vlog, maar dan gericht op het bedrijfsleven en met een duidelijk doel voor ogen.

Het doel van zakelijk vloggen kan bijvoorbeeld zijn om de band met klanten te versterken, nieuwe klanten aan te trekken, of de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Door regelmatig te vloggen kunnen bedrijven een persoonlijke en authentieke band opbouwen met hun doelgroep, en tegelijkertijd waardevolle informatie delen over hun producten en diensten.

Heb jij hulp nodig bij het maken van de zakelijke vlogs? Untaped is dé videoacademy voor bedrijven die hun bedrijf een boost willen geven rondom video content. Wil jij alles leren over het maken van deze content, hoe je een camera gebruikt of het inzetten van social media? Bekijk dan snel ons programma en meld jezelf of jouw mediateam aan!

Waarom moet ik dit inzetten voor mijn bedrijf?

Het maken van zakelijke vlogs biedt verschillende voordelen voor jouw bedrijf. Zo kun je met vlogs jouw expertise tonen en laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Dit kan bijdragen aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van jouw bedrijf en kan potentiële klanten overtuigen om voor jouw product of dienst te kiezen. Daarnaast kan zakelijk vloggen helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf en het versterken van de band met jouw huidige klanten.

Waar begin ik?

Het maken van een zakelijke vlog kan voor sommige ondernemers of marketeers nogal overweldigend lijken. Maar met de juiste stappen en mindset is het goed te doen. Daar helpen wij je bij Untaped maar al te graag bij!

Begin met het bepalen van de doelstellingen en de doelgroep van jouw vlogs. Vervolgens kun je aan de slag met het bedenken van de inhoud en het maken van een script.

Zorg ervoor dat je de juiste apparatuur hebt om de vlogs te maken, zoals een camera en microfoon. En tot slot is het belangrijk om jouw vlogs te promoten via jouw website en social media kanalen.

Tips voor succesvol zakelijk vloggen

Om ervoor te zorgen dat jouw zakelijke vlogs aanslaan bij jouw doelgroep, geef ik je graag nog wat tips:

 • Wees authentiek en persoonlijk
 • Zorg voor een duidelijke boodschap en structuur
 • Zorg voor goede belichting en geluidskwaliteit
 • Maak jouw vlogs niet te lang
 • Promoot jouw vlogs op social media

Conclusie

Zakelijk vloggen biedt veel kansen voor jouw bedrijf. Door op een persoonlijke en authentieke manier jouw expertise te tonen, kun je jouw doelgroep beter bereiken en binden. Start nu met Untaped en leer alles over de toekomst van online media.

Leer altijd en overal, in je eigen tempo

Bestel het programma
 • De professionals van Untaped maken al jaren digitale content voor de mooiste merken
  Leer van professionals
 • Bingewatch erop los en spot binnen no-time iedere videokans binnen jouw organisatie!
  Hands-on lessen
 • Ga direct aan de slag door checklists, cheatsheets, scripts en templates.
  Aanvullende downloads