Videomarketing

SH_Sticky_backstage_100�Leuk-11

Aan de slag met video marketing

Als ondernemer is het belangrijk om de juiste marketingstrategieën te gebruiken om je merk te promoten en je boodschap op een effectieve manier over te brengen. Eén van die strategieën is videomarketing, waarbij je video's gebruikt om je boodschap over te brengen aan je doelgroep.

Wil jij voorsprong krijgen op de toekomst van videomarketing? Untaped helpt bedrijven en organisaties ijzersterke media teams te creëren.

Wat is videomarketing?

Bij videomarketing maak je gebruik van video's om je producten of diensten te promoten, je merk te versterken of om meer betrokkenheid te creëren bij je doelgroep. Het is een vorm van content marketing waarbij je visuele content inzet om je boodschap over te brengen.

Dit kan verschillende vormen aannemen, van korte social media video's tot langere bedrijfsvideo's en zelfs live streams. Door het gebruik van video kun je op een creatieve en effectieve manier je doelgroep bereiken en betrekken bij je merk.

In ruim 80 afleveringen leren wij je alles over een sterke video marketing strategie.

Ontdek het programma

Voordelen van video marketing

Video marketing is een krachtige marketingtool omdat het visuele element de aandacht van je doelgroep trekt en betrokkenheid vergroot. Mensen zijn eerder geneigd om een video te bekijken en te delen dan een tekst of afbeelding. Hierdoor kan het bijdragen aan een hogere conversie, meer merkbekendheid en een betere reputatie van je bedrijf.

Je kunt creatief zijn met de content en jezelf onderscheiden van de concurrentie. Door het gebruik van video's kun je ook informatie op een meer boeiende en toegankelijke manier presenteren.

In de praktijk

Het is belangrijk om na te denken over welke soorten video's het meest relevant zijn voor je doelgroep en op welke kanalen je ze het beste kunt verspreiden. Denk hierbij aan social media platforms zoals YouTube, Instagram en Facebook.

Als je bijvoorbeeld een product verkoopt dat visueel aantrekkelijk is, zoals kleding, sieraden of meubels, dan kan het nuttig zijn om je producten te presenteren in een productvideo. Op deze manier kun je de kwaliteit van je producten tonen en je doelgroep inspireren om het product te kopen. Daarnaast kun je ook denken aan instructievideo's, waarin je uitlegt hoe je producten gebruikt of hoe je een bepaalde service verleent.

Op social media platforms zoals Instagram en Facebook kun je korte video's gebruiken om je doelgroep te bereiken en te betrekken bij je merk. Zo kun je bijvoorbeeld een korte teaser delen van een nieuwe productlancering of een evenement dat je organiseert. Op YouTube kun je langere video's uploaden, zoals tutorials, interviews of webinars. Door het gebruik van tags en zoekwoorden kun je ervoor zorgen dat je video's goed vindbaar zijn voor je doelgroep.

Genoeg ideeën waar jij mee aan de slag kunt. Maar, waar begin je? We got you!

Untaped is dé videoacademy voor bedrijven die hun bedrijf een boost willen geven rondom video content.

_STL0771

Het succes van videomarketing

Een succesvolle videomarketing strategie zit hem niet alleen in het opleveren van goede content. Video is nooit het doel, het is onderdeel van de grotere strategie. Daarom zorgen wij er bij Untaped voor dat:

 • er media teams opgericht worden binnen bedrijven en organisaties;
 • deze teams onafhankelijk worden van externe partijen;
 • de kennis intern zit;
 • er ruimte is voor talentontwikkeling;
 • we teams boosten in het zien en grijpen van video kansen.

Start nu met Untaped en word die onmisbare videoprofessional binnen jullie bedrijf

Bestel het programma

Leer altijd en overal, in je eigen tempo

Bestel het programma
 • De professionals van Untaped maken al jaren digitale content voor de mooiste merken
  Leer van professionals
 • Bingewatch erop los en spot binnen no-time iedere videokans binnen jouw organisatie!
  Hands-on lessen
 • Ga direct aan de slag door checklists, cheatsheets, scripts en templates.
  Aanvullende downloads