Personeel werven met video

StudioHeartbeat_Nestle-68 (2)

Waarom jij videomarketing in moet zetten voor recruitment

Als het gaat om het aantrekken van talent, is het belangrijk om creatief te zijn en je te onderscheiden van de concurrentie. Het gebruik van videomarketing voor recruitment kan een effectieve manier zijn om je bedrijf te promoten en talent aan te trekken. In dit artikel lees je waarom en hoe je jouw videomarketing strategie kunt inzetten voor recruitment.

Waarom videomarketing inzetten voor recruitment?

Video's zijn een krachtig medium om een verhaal te vertellen en emoties over te brengen. Hierdoor is het ideaal voor het promoten van je bedrijf en het aantrekken van talent. In plaats van woorden op een website, kun je door middel van video de bedrijfscultuur, werkomgeving en werknemers laten zien.

Daarnaast zijn video's makkelijk te delen en te verspreiden via social media en andere kanalen, waardoor je een groter publiek kunt bereiken. Het gebruik van video in recruitment kan ook helpen om de kandidaat ervaring te verbeteren en te zorgen voor een positieve indruk van je bedrijf.

Werf personeel dankzij videomarketing

Ontdek het programma

Hoe zet je videomarketing in voor recruitment?

Hieronder lees je een aantal voorbeelden van hoe je videomarketing kunt inzetten voor recruitment.


Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo kan een goede manier zijn om de sfeer en cultuur van je bedrijf te laten zien. Het kan potentiële werknemers een idee geven van wie je bent, wat je doet en hoe je werkt. Een bedrijfsvideo kan bijvoorbeeld interviews bevatten met werknemers, beelden van het kantoor en de werkomgeving, en informatie over de visie en missie van het bedrijf.


Wervingsvideo

Een wervingsvideo kan specifiek gericht zijn op het aantrekken van kandidaten voor een bepaalde functie. Het kan bijvoorbeeld informatie bevatten over de functie-eisen, de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden. Het kan ook interviews bevatten met werknemers die in die functie werken, om te laten zien wat het inhoudt om in die functie te werken.


Testimonial video

Een testimonial video kan werknemers aan het woord laten over hun ervaringen bij het bedrijf. Dit kan potentiële werknemers een idee geven van hoe het is om bij het bedrijf te werken en wat de voordelen zijn. Het kan ook helpen om een positief imago van het bedrijf neer te zetten.


Event video

Een event video kan gebruikt worden om verslag te doen van een evenement dat gericht is op recruitment. Dit kan bijvoorbeeld een open dag of een recruitment evenement zijn. Het kan potentiële werknemers laten zien wat het bedrijf te bieden heeft en hoe het is om bij het bedrijf te werken.

Start nu met Untaped

Het gebruik van videomarketing voor recruitment kan een effectieve manier zijn om talent aan te trekken en je bedrijf te promoten. Samen met Untaped transformeren we jouw afdeling tot een ijzersterk mediateam. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze programma’s of start direct.

Leer alles over hoe jij personeel kunt werven dankzij video's

Bestel het programma

Leer altijd en overal, in je eigen tempo

Bestel het programma
  • De professionals van Untaped maken al jaren digitale content voor de mooiste merken
    Leer van professionals
  • Bingewatch erop los en spot binnen no-time iedere videokans binnen jouw organisatie!
    Hands-on lessen
  • Ga direct aan de slag door checklists, cheatsheets, scripts en templates.
    Aanvullende downloads